Salubrizare

Comuna Cociuba Mare – Colectare selectivă exemplară

 

Articolul complet se poate citi pe site-ul protv la următorul link:

https://stirileprotv.ro/stiri/social/reactia-unui-director-de-scoala-cand-afla-ca-gunoiul-trebuie-colectat-selectiv-in-fiecare-clasa.html?fbclid=IwAR0zsfG3tpD_r2Cth4cY1tmyp7ID6mbr8QXx43VDlERpWVYdbjmvMjyV0Og

 

Sistem de colectare selectivă în 5 fracții – „Reciclare de sat inteligent”

 

 

Primăria Cociuba Mare, în parteneriat cu Eco Bihor, Novamont si Zero Waste Romania, a demarat proiectul de colectare a deșeurilor în cinci fracții. 

Primăria  comunei vine cu infrastructura necesară pentru realizarea colectării selective prin distribuirea de pubele și saci biodegradabili, dar și prin informarea corectă a cetățenilor cu privire la ceea ce va avea fiecare de facut pentru a proteja natura.

Galerie imagini – informarea populației

 

Pentru o informare corectă a populatiei, următoarea prezentare este concepută ca să-i ajute pe oamenii să înteleagă de ce este util și necesar ca deșeurile să fie colectate separat și cum vor fi colectate separat deșeurile la noi în comună.

20190510 Sortam cu folos scoli_07

Sortarea deșeurilor va fi în cinci fracții, după este prezentată în imaginea de mai sus.

Cel mai bine se poate întelege acest sistem din următoarele clipuri, în care se prezintă ce se poate pune si ce nu se poate pune în fiecare pubelă și sac.

Ce se pune și ce nu se pune în sacul galben

 

Ce se pune și ce nu se pune în sacul albastru

 

Ce se pune și ce nu se pune la resturi alimentare

 

Ce se pune și ce nu se pune la rezidual

 

Ce se pune și ce nu se pune în sacoșa verde